Hlídka zastavila osobní auto směřující z Polska k nám. Na standardní dotaz celníků, zda nevezou tabák, alkohol, cigarety, větší množství léčiv nebo narkotika, reagovali řidič i jeho spolujezdec negativně. Navíc tvrdili, že jedou z Polska kvůli nákupu nemovitosti.

Jenže celníci se z operačního centra dozvěděli, že oba muži mají bohatou trestní minulost. Provedli prohlídku auta a přitom jim pro podezření z trestní činnosti nasadili služební pouta. "Při kontrole našli za použití služebního psa v zavazadlovém prostoru v dutinách konstrukce černý sáček obalený potravinářskou fólií, který obsahoval 6450 vyloupaných kusů léků Apselan," oznámila mluvčí celníků Jitka Fajstavrová.

Z pseudoefedrinu, který bývá extrahován z tablet Apselanu, by bylo možné vyrobit přibližně 280 gramových dávek metamfetaminu pro drogově závislé. 

Z"a trestný čin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy hrozí oběma mužům trest odnětí svobody na dva roky až deset let," upozornila Fajstavrová. 

Královéhradečtí celníci zajistili letos v devíti případech téměř devatenáct tisíc léků obsahujících pseudoefedrin.

Nejstarší dochovaná průmyslová stavba v Trutnově jde k zemi. Nebylo pro ni využití.
Texlen padá k zemi. Mizí tak renesanční papírna. Podívejte se na video