Při následné kontrole se ukázalo, že muž měl dobrý důvod se schovávat. Je totiž osobou, po které pátrá státní policie. Pětadvacetiletý muž byl strážníky zadržen a převezen na služebnu státní policie.   (knž)

Žena s kočárem popíjela, dítě si vzala babička

Hradec Králové - Do obchodního domu v centru města vyjížděla hlídka strážníků prověřit stížnost na skupinku podnapilých bezdomovců. Dělali nepořádek a byli velmi hluční. Mezi nimi se nacházela i mladá žena miminkem v kočárku. Skupinku strážníci zastihli v prostorách vnitřního parkoviště. Vedle osob se na zemi nacházela nedopitá láhev alkoholu. Orientační dechová zkouška dvěma ženám prokázala 0,62 a 0,91, muži pak 1,75 promile alkoholu v dechu. O dítě se postarala babička a událost bude předána oddělení sociálně právní ochrany dětí.   (knž)

Při odbočování u Krňovic se srazila auta

Hradec Králové - Ve středu před půl osmou ráno zasahovali královéhradečtí záchranáři u bouračky, která se stala při odbočování z hlavní silnici I/11 u odbočky do obce Krňovice. Osobák se tu srazil s protijedoucí dodávkou. Na pomoc zraněným  vyjela posádka rychlé zdravotnické pomoci z Hradce Králové. Záchranáři na místě nehody poskytli přednemocniční péči dvaaosmdesátileté ženě. Pacientka byla po celou dobu při vědomí a komunikovala. Po ošetření byla převezena na Oddělení urgentního příjmu. Další tři účastníci nehody zranění neutrpěli.

Další nehoda se stalo jen o několik minut později, v 7.56 hodin, u obce Lubno. Osobní auto s dvěma pasažéry tam vyjelo ze silnice, převrátilo se přes střechu a skončilo v příkopě. Zdravotníci na místě ošetřili dvaapadesátiletou ženu, která utrpěla lehká zranění, se kterými byla do fakultní nemocnice v Hradci  Jednašedesátiletý řidič z nehody vyvázl také s lehkým zraněním a byl převezen do hradecké nemocnice.   (nov)