„Přivolaná hlídka ho nalezla na travnaté ploše u vozovky. Byl značně znečištěn psími exkrementy, neovládal svoje chování a komunikace s ním byla obtížná. Orientační dechová zkouška mu prokázala 2,41 promile alkoholu. Odmítl uposlechnout výzvu strážníků k nastoupení do služebního vozidla, choval se agresivně a stále nadával. Z místa se pokusil odejít," uvedla Eva Kněžourová, mluvčí královéhradeckých strážníků.

Za pomocí hmatů ho hlídka dostala do vozidla. Během jízdy se jeho agresivita stupňovala, kopal kolem sebe a snažil se udeřit vedle sedícího strážníka pěstí do obličeje. Opilec tak skončil s pouty na rukou. Po vyšetření na Emergency rozhodl lékař o umístění třiatřicetiletého muže na hradecké záchytce.

Kameru nechal přes noc v autě. Přišel o ni

Hradec Králové - O vánoční dárek připravil  neznámý zloděj devatenáctiletého mladíka z Jaroměře. Ten  přijel  v sobotu večer osobním vozidlem do Hradce Králové za svou přítelkyní a vůz ponechal přes noc zaparkovaný v ulici Bezručova. „Když se druhý den odpoledne k vozidlu vrátil, zjistil, že je u řidiče rozbitá skleněná výplň okna a z vozidla že zmizela videokamera, kterou dostal k vánocům. Zloděj si odnesl i flash disk s písničkami," uvedla Lenka Burýšková, mluvčí královéhradecké policie. Muži zákona tak hledají zloděje, kterému hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Předběžná škoda byla vyčíslena na 4400 korun.   (bur)

Bezdomovec nechtěl odejít z toalety

Opilec na toaletách obchodního centra.Hradec Králové - V kabince na pánských toaletách v obchodním domě byl zamčený muž, který nereagoval na klepání ani volání a nebyl slyšet žádný pohyb. Pracovník ostrahy proto raději zavolal hlídku městské policie. „Jeden ze strážníků přelezl z vedlejší kabinky, aby zjistil zdravotní stav muže uzavřeného v kabince. Přeskočil k němu a zjistil, že se jedná o známého hradeckého bezdomovce. Byl při vědomí, opilý tak, že nebyl schopen souvisle komunikovat a bez pomoci se zvednout ze země. Navíc byl značně znečištěn výkaly. Orientační dechová zkouška mu prokázala 3,25 promile alkoholu," uvedla Eva Kněžourová, mluvčí královéhradeckých strážníků. Na místo přijela sanita městské policie, která čtyřiapadesátiletého opilce převezla na záchytku.   (knž)

Den hasičů? Transport či olejová skvrna

Hradec Králové - S transportem extrémně obézního pacienta z druhého patra domu a následným převozem do nemocnice pomáhali v pondělí královéhradečtí hasiči.

Hasiči z Hradce Králové a dobrovolní hasiči z Třebechovic pod Orebem zase v pondělní v dopoledních hodinách odčerpávali vodu z domu ve Štěnkově.

Hasiči z Hořic v Podkrkonoší a dobrovolní hasiči z Cerekvice byli přivoláni k úniku oleje z polského kamionu v obci Sadová. Hasiči zkontrolovali kamion a zlikvidovali olejové skvrny na parkovišti a vozovce.

Malý kovový odpadkový koš hořel v pondělí v 15.54 hodin na Riegrově náměstí v Hradci Králové.

Ve večerních hodinách vyjeli hasiči z Nového Bydžova k otevření bytu v Myštěvsi. Uvnitř bytu bylo malé dítě.   (žah)

Od sousedů: Třiašedesátiletou ženu mezi sebe skřípla dvě auta - musel zasáhnout vrtulník

Hradec Králové - Byla to tak trochu zvláštní nehoda. Nedaleko Ústí nad Orlicí včera kolem deváté hodiny skřípla dvě auta mezi sebe třiašedesátiletou ženu. Ta stála za jedním z vozů, do nějž ten druhý narazil.

Na místo v Pardubickém kraji proto vyrazili královéhradečtí letečtí záchranáři. „Operátorky tísňové linky 155 na místo neprodleně vyslaly nejbližší posádku, která zraněné ženě primárně ošetřila vážná poranění dolní končetiny a následně ji předala posádce vrtulníku, který mezitím přiletěl na nedaleké letiště," popsal Ivo Novák, tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje

Poté byla zraněná transportována na traumacentrum hradecké fakultní nemocnice.