Romana Š. vzrušovaly velmi mladé dívky. Chtěl vidět jejich odhalená těla a hlavně intimní partie, zblízka. Několik let ke svému uspokojení využíval falešné profily na sociálních sítích, ze kterých oslovoval dívky od jedenácti do třinácti let a nabádal je k odhalování před webkamerou, ale spokojil se i s detailními fotografiemi. Sliboval jim dárky a peníze, někdy také vyhrožoval zveřejněním videí, pokud nebudou pokračovat. Krajský soud jej za sexuální nátlak a svádění nezletilých dívek k pohlavnímu styku odsoudil vloni na jaře k tříletému podmíněnému trestu a nařídil mu sexuologickou léčbu.

Roman Š. si však nedal pokoj ani v havlíčkobrodské psychiatrické léčebně. Za jejími zdmi plynule navázal na svoje perverzní aktivity a hledal na sítích další oběti. Scénář se opakoval. Roman Š. se tak tento týden octl před soudem podruhé. “Nebyl jsem schopný to zastavit, potřeboval jsem vidět dívčí genitál,” přiznal během hlavního líčení. Nepomohly mu prý ani léky, které během léčby užíval. Na mladé dívky podle svých slov cílil nejen proto, že ho vzrušují, ale také s nimi podle něj “není tolik práce”: na rozdíl od starších žen, které musel k odhalování dlouho a často bez úspěchu přesvědčovat.

Roman Š. podle znaleckých posudků trpí sexuální deviací a na svobodě je nebezpečný.

Soud však vzal v úvahu jeho doznání, sebereflexi, odhodlání k další léčbě i snahu o polepšení, kterou vyjádřil větou: “Teď chodím na erotickou seznamku a píšu si s dospělými ženami.”

K tříletému nepodmíněnému trestu soud uložil Romanovi Š. také ústavní sexuologickou léčbu.

Rozsudek je pravomocný.

Kvůli úniku ropy hrozí firmě soud.
Kvůli úniku ropy hrozí firmě soud