Hledaný pachatel loupežného přepadení.Zdroj: Policie ČR„Ve 12.05 tento muž vešel do obchodu se smíšeným zbožím, držel v ruce nůž o délce přibližně 10 centimetrů napřažený směrem k prodavačce a vyzval ji aby „navalila všechny peníze“. Prodavačka mu je beze slov dala a muž i s lupem čítajícím několik tisíc korun utekl pryč. Po činu utíkal směrem do Langrovy ulice,“ uvedla k případu loupeže za bílého dne tisková mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Pohyb i podobu muže se podařilo zachytit venkovními bezpečnostními kamerami. Hledaný muž byl zavalitější postavy, ve věku 40 až 50 let, vysoký asi 175 cm, se světlými vlasy a polosvětlými vousy, hovořil česky. Na sobě měl v době činu volné šedé tepláky a tmavě modrou bundu s příčným bílým pruhem přes prsa a přes rukávy, na hlavě červenobílou kšiltovku, s sebou tmavý batoh s bílým nápisem a na nohou sportovní boty.

„Pokud muže někdo na záběrech pozná, ať tyto informace sdělí buď na linku 158 nebo náchodským kriminalistům na telefon 974 534 320 nebo mobil 724 183 755. Policisté uvítají všechny informace, které povedou k jeho dopadení,“ žádá veřejnost o spolupráci Eva Prachařová.

Zdroj: Youtube
Při projíždění pravotočivé zatáčky dostal na mokré silnici smyk, vyjel vpravo mimo komunikaci, kde svou levou boční částí narazil do vzrostlého stromu.
Řidič skončil mimo silnici, po nárazu utrpěl vážná zranění

Jiří Řezník