„O půl šesté vešel do banky na náměstí muž. Na sobě měl tmavou zimní bundu s kapucí. Přistoupil k přepážce a pokladní řekl jen jedno slovo: ´Peníze´. Na její dotaz, zda je chce vybrat nebo uložit, muž vytáhl z kapsy krátkou střelnou zbraň a ukázal ji úřednici. Znovu opakoval požadavek a nastrčil před ní igelitovou tašku,“ řekla mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Pokladní však nepodlehla panice, ani se nehnula a k vydání peněz se neměla. Lupič zřejmě ztratil nervy a po chvíli odešel z banky. Přivolaná policejní hlídka lupiče v okolí banky nezastihla. Následné pátrání také zatím nepřineslo žádný výsledek.

Muž měl asi padesát let, byl vysoký 170 až 175 centimetrů, štíhlé postavy s prošedivělým knírkem. Měl oválné brýle s obroučkou z bílého kovu. Na sobě měl tmavou zimní bundu s kapucí, kterou měl po celou dobu přes hlavu. Dále měl světle modré rifle, sportovní boty, kožené rukavice a v ruce držel modročervenou igelitovou tašku s různými nápisy.

Policisté žádají všechny občany, kteří byli v tu dobu na místě nebo na uvedených snímcích pořízených bezpečnostní kamerou poznali hledaného lupiče, aby své poznatky sdělili na bezplatnou linku 158 nebo na číslo 974534741, případně nejbližší policejní služebně.