Neznámý zloděj tady odjel s cizím autem VW Transporter, ve kterém bylo šest párů luxusních sjezdových lyží značek Fischer FIS, Salomon a Super-G FIS, pět párů sjezdových holí, dva obaly na lyže, plastový kanystr a další věci.

Na milion čtyři sta tisíc se vyšplhala škoda za jedinou krádež, která se před svátky stala pod rouškou tmy před jedním hotelem ve Špindlerově Mlýně.

Pouhý den před tím se neznámý lapka jen pár desítek metrů odsud vloupal do auta značky Mercedes-Benz Vito. Z něj ukradl oděvní součástky značky Bogner, zde škoda přesáhla půl milionu korun.

Zloději mají na horách prostě po roce opět žně. A policisté marně apelují, aby lidé svá auta řádně zamykali a nenechávali v nich žádné volně odložené věci.

„Vloupání do auta a následná krádež je pro zkušeného lapku otázkou několika vteřin. Stejně tak lyžařskou výbavu je lepší ukládat do lyžáren a jiných uzamykatelných místností. Pokud je to možné, parkujte svůj automobil na hlídaném parkovišti nebo alespoň na místě, které je v noci osvětleno,” vyzývá mluvčí trutnovské policie Udo Ertner.

Parkování na vyhrazených parkovištích má ostatně i další důvod: „špatně zaparkované vozidlo může způsobit pozdní příjezd záchranky.

Krkonoše jsou ovšem také plné kapsářů. Lyžaři a snowboardisté by proto neměli nechávat svou výbavu volně odloženou v blízkosti restaurací či stánků s občerstvením. „Myslete na to, abyste měli své peněženky, mobilní telefony a jiné cennosti v uzavřených kapsách na svém oblečení,” dodal Udo Ertner. (kim)