Státní zástupkyně Lucie Žabková upozornila, že zneužil psychického postižení, kterým dívka trpěla a které jí znemožnilo účinně se bránit.

Děvče se bálo říci rodičům, co se stalo. Všechno vyšlo najevo, když nastoupilo do internátu. Jeho vychovatelka ve středu vypověděla, že se školačka nechovala normálně a stěžovala si, že ji bolí břicho. Pak prý namalovala obrázek plačící holčičky a vychovatelce řekla, že se bojí, že je těhotná.  „Ptala jsem se jí a pochopila jsem, že měla pohlavní styk, že byl nedobrovolný a že by se to mělo řešit," řekla vychovatelka.  Zjistila také, že dívka krvácí, a tak vše oznámila nadřízeným. Děvče odvezli ke gynekologovi, který potvrdil, že mělo pohlavní styk.

„Tu holku jsem neznásilnil. Bylo to zcela dobrovolné," ohradil se ve středu obžalovaný. Tvrdil, že dívka mu říkala, že ho miluje a že se nebránila.  Připustil, že holčičku i její rodiče znal, protože bydleli v jednom domě, nevěděl však, kolik je jí let.

„Říkala něco o internátu, myslel jsem, že je někde na učňáku," řekl Červeňák, který už byl jednou odsouzen za ublížení na zdraví. Rodičům děvčete se několikrát omluvil a řekl, že ho to mrzí. Svůj čin  ospravedlňoval také tím, že byl opilý a kouřil marihuanu.

Zmocněnec poškozené dívky ve středu soudu oznámil, že rodina požaduje více než dva miliony korun odškodného. Červeňák  slíbil, že všechno zaplatí, i když už má dluh 150 tisíc korun.

Hlavní líčení bude pokračovat na konci dubna.