Hlídka každému z motorkářů nadělila dvoutisícovou pokutu. „Náš lesní trojici zastavil v lese za Rýžovištěm v Harrachově. Cizincům vysvětlil, čeho se dopustili a nabádal je, aby se vrátili do intravilánu obce. Ti však pokyn neuposlechli a přes louky se opět do hor vrátili. Lesní je pak zastavil na Kládové cestě a přivolal policii,“ popsal vedoucí Lesní správy v Harrachově Miroslav Bulušek.

Za „do nebe volající“ označil drzost a neochotu respektovat platná pravidla ředitel Správy KRNAP ve Vrchlabí Jan Hřebačka. „V tomto případě se ani nedá hovořit o poršování zákona z neznalosti. Motorkáři po kontaktu s naším lesníkem věděli, že zákaz porušují. Na incidentu je však pozitivní naše spolupráce s policií. Díky ní bylo možné přestupek rychle řešit,“ komentoval Jan Hřebačka. Spolupráce se složkami policie bude i nadále pokračovat. Při úterním jednání se na tom dohodli představitelé terénní služby Správy KRNAP a policie.

„Na letní měsíce, kdy dochází s ohledem na zvýšenou návštěvnost v horách také ke zvýšenému počtu nelegálních vjezdů na území parku, je připraven seriál společných kontrolních akcí policistů a strážců. V případě porušení zákazu vjezdu riskuje řidič kromě pokuty také zápis přestupku do karty řidiče a přijde o body,“ upozornil odborný referent Radek Drahný.