Jan Petr, který je obžalovaný z březnové smrti ženy v Hradci Králové, v pondělí při zahájení hlavního líčení u krajského soudu v Hradci celou obžalobu odmítl.

Čtyřiapadesátiletý muž podle spisu ženu udeřil, následně spadla a později na následky zranění zemřela. V případě prokázání viny hrozí obžalovanému za zločin ublížení na zdraví až deset let vězení.

Podle spisu muž poškozenou po předchozí hádce udeřil pěstí a strčil do ní až spadla na posilovací stroj, o který se udeřila do hlavy. Po několika hodinách musela být žena převezená do nemocnice, kde zemřela.

Podle obžaloby žena utrpěla například rozsáhlý krevní výron a krvácení do mozku.

Petr v pondělí soudu řekl, že poškozené neublížil.

„Vstala z postele, zakopla, zavrávorala a upadla na stroj. Z mé strany k žádnému napadení nedošlo," řekl obžalovaný. Ten vypověděl, že žena měla často potíže s motorikou a také občas padala.

„Po pádu měla na čele ránu, která mírně krvácela, lehla si do postele a spala. V noci začala zvracet a měla problémy s dechem, tak jsem zavolal záchranáře," řekl muž.

Obžalovaný včera sice obžalobu odmítl, přitom v přípravném řízení se policistům k útoku přiznal.

„Vycítil jsem, že pokud to budu tvrdit, tak budu mít konečně pokoj. Chtěl jsem to mít za sebou," vysvětlil přiznání soudu.

U soudu také nemluvil o hádce, která neštěstí předcházela. Připustil pouze, že s ženou v poslední době měli často výměny názorů, v kritický den také oba vypili několik skleniček vína. Hlavní líčení je naplánované také na 21. října.

Z obžaloby Jana Petra
Dne 5. 3. 2016, kolem 17. hodiny v Hradci Králové v bytě ve druhém poschodí domu, po předchozí hádce, napadl S. S. tak, že ji udeřil pěstí do hlavy. Poté do ní strčil tak, že upadla na cvičební stroj, o který se udeřila do hlavy, a následkem tohoto jednání obžalovaného u poškozené došlo k následujícím zraněním: k rozsáhlému krevnímu výronu pod tvrdou lební plenu nad konvexitou levé mozkové polokoule a krvácení do tkáně mozku v rozsahu levého týlního a spánkového laloku a krevnímu výronu při zevním koutku pravého oka zasahujícímu do pravé spánkové krajiny a na horní víčko pravého oka. Poškozená musela být dne 6. 3. 2016 v 5.55 hodin převezena záchrannou službou do fakultní nemocnice, kde přes poskytnutí odborné lékařské péče na následky zranění, způsobeného obžalovaným, dne 7. 3. 2016 zemřela.