Oznámení o loupežném přepadení kasina přijal ve středu 2. října krátce po osmé hodině ranní přijal operační důstojník na lince 158.

Okamžitě zalarmoval policejní hlídky, které neprodleně vyrazily na místo. První policisté dorazili do podniku po několika minutách. Zde již ale byla pouze obsluha. Ta uvedla, že dovnitř k baru přišel maskovaný muž s kapucí na hlavě a šátkem přes obličej. S nožem v ruce následně měl jít za barový pult, kde odcizil finanční hotovost 14 500 Kč a utekl pryč. Muž nic neříkal a ani ženu nožem neohrožoval, ta z něho však měla strach a zůstala sedět na židli nedaleko baru.

Zdroj: Youtube

Policisté po prvotním vyslechnutí obsluhy, získání popisu muže a provedeném šetření spočívajícím hlavně ve vyhodnocení kamerových záznamů, začali po pachateli intenzivně pátrat. Výsledek na sebe nenechal dlouho čekat a muže po 40 minutách od oznámení zadrželi na okraji Trutnova u zahrádkářské kolonie. Nepomohlo mu ani to, že se bezprostředně po činu převlékl a své věci, včetně lupu a nože, si dal do batohu. Právě batoh ho v první chvíli prozradil, neboť policisté znali jeho podobu. Při zadržení se ke svému jednání přiznal a kriminalisté, kteří si případ převzali, u něho zajistili odcizené peníze, oblečení i nůž.

Ilustrační foto
Na horách se ztratilo další drahé kolo

Policejní komisař již proti devatenáctiletému muži zahájil trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež a přečinu krádež. Mladík měl totiž ještě před přepadením odcizit u svého zaměstnavatele částku 5 tisíc korun.

"Motiv jeho jednání pak zřejmě spočíval v řešení kritické situace, když pod tíhou dluhů si takto měl v úmyslu obstarat rychle peníze," uvedl trutnovský policejní mluvčí Lukáš Vincenc.

"Muž nemá z minulosti žádný záznam, s kriminalisty plně spolupracoval a svého jednání lituje. S přihlédnutím ke všem okolnostem případu je mladík dále stíhán na svobodě," dodal Lukáš Vincenc.

V případě uznání viny a odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody od dvou do deseti let.

Ilustrační foto.
Násilník před hospodou udeřil pěstí muže a ještě ho okradl