Jedenačtyřicetiletý muž byl na jaře 2016 kvůli zpronevěře a podvodu odsouzen ke třem letům za mřížemi. Do vězení ale nenastoupil. Soudce proto vydal příkaz k dodání do výkonu trestu, na základě čehož bylo vyhlášeno pátrání.

Mezitím ale trutnovská policie začala řešit další podvody a zpronevěru hledaného. "Od roku 2013 do roku 2016 si půjčil více jak 700 tisíc korun, ačkoliv věděl, že je díky svým exekucím, nebude moci splatit a přijal do prodeje zboží ve výši 4 milionů korun, které neuhradil ani nevrátil," uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Na konci července trutnovský vyšetřovatel ukončil vyšetřování a kompletní spis s návrhem na podání obžaloby předal Okresnímu státnímu zastupitelství v Trutnově.

Policejní pátrači zjistili, že by se hledaný měl nacházet na území Chorvatska. Požádali tamní kolegy o prověření zjištěných skutečností. Zareagovali okamžitě. Informace prověřili a muže zadrželi na ostrově Pag, kde vystupoval pod cizí identitou. "Vzhledem k tomu, že po něm pátrali i Chorvati v souvislosti s jeho dřívějším podnikáním v oboru prodeje elektrokol, kdy měl i tam způsobit několikamilionové škody, se v současné době nachází v chorvatské vazbě. Zda ho nejprve odsoudí v Chorvatsku, nebo ho vydají do České republiky, je zatím v jednání," dodala Iva Kormošová