Hororový byl především první srpnový týden, v němž v průběhu tří dnů zemřeli na silnicích okresu čtyři lidé. V úterý 3. srpna přišli o život starší manželé v osobním autě, které u Lejšovky vjelo do protisměru a srazilo se s nákladním autem. O den později pokládali pracovníci pohřební služby do rakve tělo dalšího řidiče. Pětatřicetiletý muž narazil v Lípě do stromu. V pátek 6. srpna vyhasl život 59leté řidičky dodávky, která u Výravy narazila v protisměru do náklaďáku.

První pololetí letošního roku přitom vypadalo velice nadějně. Na silnicích okresu zemřeli „jen“ čtyři lidé. Také dosavadní statistika letošních nehod je příznivější. Od počátku roku do 6. září tak při dopravních nehodách na Hradecku zemřelo 11 osob. To je o jednoho člověka méně než za stejné období loňského roku. Rovněž počet nehod je nižší.

„Letos jsme od počátku roku zaznamenali 765 dopravních nehod, vloni to bylo 850,“ uvedla mluvčí hradecké policie Anna Pešavová. Také počet těžkých zranění je nižší. „Letos máme zatím 48 těžkých zranění, což je o pět méně než vloni,“ doplnila. I viníků nehod s alkoholem v krvi ubylo. Jejich počet meziročně klesl z jednapadesáti na třiačtyřicet.