To bylo odcizeno v Německu ze čtvrtka na pátek. Policejní komisař proti zloději zahájil trestní stíhání. Podezřelý je ze spáchání zločinu podílnictví a z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

„Řidič po natankování uhradil zaměstnanci pouze plechovku piva a vracel se zpět do vozidla. Muž za pultem na nic nečekal, skutečnost o možném újezdu bez zaplacení nafty oznámil strážníkům. Sám se vydal muže zastavit. Vytáhl ho z vozidla a společně s trutnovskými strážníky ho střežil, aby neunikl,“ objasnila Šárka Pižlová, mluvčí trutnovské policie.

Ilustrační foto
Lyžařské vybavení v kurzu zlodějů

Muž nadýchal 1,75 promile alkoholu a není držitelem řidičského oprávnění. Mercedes v hodnotě téměř 500 tisíc korun, kterým přijel, byl navíc v celostátním pátrání.

„Z výpovědi obviněného vyplynulo, že ho kamarád požádal o to, aby dovezl z Německa do Polska výše uvedené vozidlo za odměnu několika stovek Euro. To, že je vozidlo kradené prý nevěděl. Kriminalistům se přiznal, že při řízení vypil asi deset piv,“ řekla Šárka Pižlová.

Požár chalupy způsobil milionovou škodu
Požár chalupy způsobil milionovou škodu

Ve vozidle policisté navíc našli nářadí, náhradní díly, motory a turbíny v hodnotě přesahující 2,5 milionu korun. Zadrženého navíc v minulém týdnu zadrželi za podobný prohřešek v Německu. Ve vlasti byl již několikrát trestně stíhán za majetkovou trestnou činnost.

Na muže byla uvalena vazba.V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na šest let.