Niky69, hradecká prostitutka, která nejstarší řemeslo provozovala, ačkoli věděla, že je HIV pozitivní, si od vrchního soudu odnesla o dva roky menší trest, než dostala v Hradci Králové.

Ve vězení pobude pět let. Vrchní soud v Praze ji minulý týden snížil původní sedmiletý rozsudek o dvě léta. Soud přihlédl k tomu, že nikoho nenakazila a také, že je matkou dvou dětí.

Sedmadvacetiletá Sabina Kapurová, která na webových portálech vystupovala také pod přezdívkou Niky69, měla ohrozit až čtyřicet mužů. Už pět let věděla, že je HIV pozitivní, ale svým partnerům o tom neřekla a navíc nabízela na internetu placené sexuální služby.

„Já jsem nejednala tak úplně lehkomyslně,“ řekla v dubnu u hradeckého soudu. Bez ochrany prý byla jen u orálního styku, protože slyšela, že tam není riziko přenosu tak velké. Pak ale vyšlo najevo, že s ochranou si hlavu nelámala ani v jiných případech. „Ochranu u klientů jsem měla, s kamarády už to tak nebylo,“ připustila, ale hájila se tím, že nikde neměla ani oděrky ani řezné rány.