„Procházejícím sprostě nadával a odmítal z místa odejít. Přivolaní strážníci vyzvali ležícího muže, aby vstal. To se mu však bez jejich pomoci nepodařilo. Nedokázal vysvětlit, co zde dělá, ani kam jde," uvedla Eva Kněžourová, mluvčí královéhradeckých strážníků. Důvod byl jasný, muž byl namol opilý. Strážníkům nadýchal 3,52 promile alkoholu a než vystřízlivěl, tak nedobrovolně skončil na záchytce.

Mladí umělci si spletli zeď s plátnem

Hradec Králové - Na podivnou zábavu třech mladíků byla v neděli krátce před jednou hodinou odpolední upozorněna městská policie. Na zeď výměníku u dětského hřiště stříkali svoje „umění".  Před příjezdem hlídky utekli směrem na Pražské Předměstí. Díky popisu je hlídka zastihla sedět před obchodním domem. Chlapci ve věku 11 až 12 let se ke sprejování přiznali. Vzhledem k tomu, že jsou podezřelí z trestného činu, převzala si je k řešení státní policie.

Manželka nechala opilce v autě, chtěl ujet

Hradec Králové - Na opilého řidiče byla upozorněna městská policie v sobotních odpoledních hodinách. Muž za volantem na sebe upoutal pozornost zákazníků obchodního centra svojí nestandardní jízdou. S vozidlem poskakoval po parkovišti, v marné snaze ho rozjet. Strážníci vozidlo nalezli stát na přechodu pro chodce. Řidiče se dotázali, zda nemá zdravotní problémy. Třicetiletý muž jen odpověděl: „ Řídí mamka". A nadále se pokoušel nastartovat. Hlídka ho vyzvala, aby vytáhl klíčky ze zapalování a vystoupil. Při vystupování se musel přidržovat kapoty, protože by jinak upadl. Vrávoravým krokem se snažil z místa vzdálit. Choval se vulgárně, verbálně hlídku napadal a odmítl se podrobit dechové zkoušce. Vykřikoval, že si zavolá svého právníka, telefon však nedokázal použít. V té chvíli se k vozidlu vrátila jeho manželka, sdělila, že řídila ona. Odskočila si jen nakoupit a muže zanechala sedět v autě. Za jeho chování se omluvila a slíbila, že se již nic nestane a svého opilého muže bez dalších problémů odveze domů.

Opilec za volantem vozidla na parkovišti nákupního centra.

Ze soudní síně: Odročena i kauza údajného násilí

Hradec Králové - Procesy nekončí. Hned tři případy odročil Krajský soud v Hradci Králové. Vedle kauzy podvodu za více ne 400 milionů korun, který podle obžaloby spáchal náchodský podnikatel Alexander Dostál, jde o případ podvodu, z nějž je viněn Zdeněk Pechan. A také o kauzu bývalého policisty a bojovníka Viktora Resska, jenž byl obžalován z napadení tchyně. Jeho případ se vrátil do Hradce od odvolacího soudu. Při prvním líčení byl extravagantní muž, jenž už byl v minulosti trestán, osvobozen. Hrozilo mu přitom až dvanáct let. „Nebylo prokázáno, že se stal skutek, pro nějž je obžalovaný stíhán," vysvětlil Miroslav Mjartan, předseda senátu krajského soudu. Státní zástupce Milan Vacek přitom muže, jenž má velmi poškozený zrak, vinil: „Obžalovaný způsobil ženě těžká a život ohrožující poranění." Po odvolacím řízení bude tedy případ pokračovat – zatím se však neví kdy.