„Doklad totožnosti u sebe neměl, ale sdělil, že byl městskou policií již několikrát řešen, tak ho určitě znají. Světla na kole si prý jen zapomněl zapnout," uvedla Eva Kněžourová, mluvčí hradeckých strážníků.

Dechová zkouška mu prokázala 2,41 promile alkoholu. Hlídka ho upozornila, že se dopustil přestupku, který potrestá správní orgán města. Po celou dobu se třiatřicetiletý muž choval arogantně, byl vulgární a strážníkům vyhrožoval zabitím. Oznámení o přestupku strážníci předali správnímu orgánu města.

Mnoho cyklistů si stále neuvědomuje, že jako účastníci silničního provozu nesmí pod vlivem alkoholu sednout na kolo. Opilí cyklisté ohrožují nejen sebe a ostatní účastníky silničního provozu, ale jízda se jim může i značně prodražit.

Pokud cyklista nadýchá do jednoho promile, ve správním řízení mu hrozí pokuta 2500 až 20 000 korun, nad jedno promile a zároveň i za odmítnutí dechové zkoušky, pak pokuta od 25 000 až do 50 000 korun.

Ve Farářství se zloděj vloupal do další garáže. Policie hledá případné svědky

Hradec Králové - Další případ vloupání do garáže ve Farářství mají na stole královéhradečtí policisté. K prvnímu došlo před měsícem a zloděj po překonání zámku z garáže ukradl sadu letních pneumatik s disky, sadu zimních pneumatik a tři jízdní crossová kola. Vše za nejméně 30 tisíc korun. Tentokrát v neděli 29. listopadu zloděj zničil visací zámek a z garáže vzal čtyři kusy litých disků a čtyři  letní pneumatiky.

Poškozený majitel si vyčíslil škodu na minimálně 20 tisíc korun. „Policisté v obou případech zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádež, za který pachateli hrozí dvouletý pobyt za mřížemi. Zároveň žádáme občany, kteří by mohli poskytnout jakoukoliv informaci týkající se těchto případů – pohyb podezřelé osoby či podezřelého vozidla," uvedla Iva Kormošová, mluvčí královéhradeckých policistů.