Hrozilo mu až dvanáctileté vězení. Nakonec by měl za mřížemi strávit dvě třetiny tohoto času, tedy osm let.

Čtyřiašedesátiletý muž byl odsouzen za znásilnění vlastního vnuka. Měl se ho dopustit  minimálně dvakrát v minulém roce ve východních Čechách. Více informací nelze zveřejnit kvůli ochraně čtyřletého chlapce.

Muže odsoudil hradecký krajský soud. Vedle vězení musí absolvovat také sexuologickou léčbu.

„Jsou to jen pomluvy," hájil se. „Nikdy bych to neudělal." Už samotné obvinění bral jako pomstu. „Hocha navedli, co má říkat," obhajoval se. Tvrdil, že vnuka poštvala jeho bývalá družka, s níž se nerozešel v dobrém. „To mám za to, že jsem se staral," pronesl.

Muž měl vnuka znásilnit ve dvou případech, a to od začátku minulého roku do srpna. „Poškozenému, jehož věk znal, pro svoje sexuální uspokojení zavedl svůj pohlavní úd do úst, kde mu s ním pohyboval," stojí v obžalobě. „Využívaje jeho bezbrannosti, neboť pro neznalost sexuální problematiky a jeho nízkému věku odpovídající úroveň rozumových schopností nechápal smysl jeho jednání a nebyl si ani vědom jeho protiprávnosti, a proto neměl důvod se mu účinně bránit."

Malý chlapec vypovídal na policii. Za pomocí panenek předvedl, co s ním měl jeho děda dělat. Vyšetřovatelé 
k tomu využili speciální místnosti. Samotný výslech byl pak u soudu přehrán ze záznamu.

„Trpí několika sexuálními poruchami: hebefilií, tedy náklonností k dospívajícím dívkám, a hypersexualitou, závislostí na sexu a sexuální nezdrženlivostí," uvedli znalci na adresu seniora.

Dědovo chování oznámili na policii chlapcovi rodiče. Zadržen byl během loňského léta, u akce asistovala zásahová jednotka. Bylo totiž možné, že bude muž nebezpečný a ozbrojený, vlastnil legálně drženou pistoli.

Není to poprvé, muž byl odsouzen za sexuální delikty už třikrát
Není to poprvé, kdy byl muž, jenž má strávit ve vězení osm let za znásilnění vlastního vnuka, odsouzen za sexuální problémy. Stalo se mu to už 
v minulosti - a to dokonce třikrát.
Dvakrát se objevil před soudem za obnažování na veřejnosti, jednou za sex s nezletilými dívkami. I proto musel před lety absolvovat protialkoholní a sexuologickou léčbu. Obě v ambulantní verzi.
„Pak jsem omezil alkohol a začal jsem se chovat řádně," tvrdil čtyřiašedesátiletý muž u posledního soudního procesu. „Po obnažování jsem si uvědomil, že už je to za hranou. Přestal jsem chodit do hospody," přesvědčoval soudce.