Vladimír Šidlikovský.Zdroj: Policie ČRDoma nechal doklady i mobil. Policisté propátrali všechna jeho oblíbená místa i všechna zdravotnická zařízení. Zatím však bylo pátrání negativní. Před šesti lety odešel z domova také, ale po třech dnech se sám vrátil.
Muž je štíhlé postavy, vysoké 185 cm, má prošedivělé krátké vlasy, hnědé oči a prošedivělé strniště. Na sobě by měl mít zimní zelenou bundu, modré rifle a tmavou sportovní obuv.
Jelikož je důvodná obava o jeho život, žádá policie veřejnost o pomoc při pátrání. Pokud by někdo mohl poskytnout o muži jakékoliv informace, nechť zavolá na linku 158.

Ničil vybavení a byl vulgární. Cyklovýlet zakončil na záchytce

Chlumecko - Policisté z obvodního oddělení Chlumec nad Cidlinou byli v sobotu ve večerních hodinách zavoláni do jedné z hospod v jejich rajónu. Muž tam měl rozbíjet zařízení a měl být agresivní. Po přijetí hlídky na místo, muž klečel uvnitř hospody, byl celý od krve a vykřikoval sprostá slova. Jakmile spatřil policisty, začal slovně útočit i proti nim. Hlídka ho zajistila a zjistila, že jak rozbíjel židle a sklenice, sám se o ně pořezal. Rány mu ošetřili a zavolali rychlou záchrannou službu. Pokusili se ho podrobit dechové zkoušce, které však nebyl schopen. Čtyřicetiletý muž byl převezen do bydžovské nemocnice, kde se pokusil při ošetřování napadnout lékaře. Toto jednání mu však překazila rychlá reakce policistů, kteří donucovacími prostředky muže zpacifikovali a s pouty na rukou ho převezli po ošetření na záchytnou protialkoholní stanici.
Muž policistům sdělil, že do hospody přijel s dalšími kamarády - cyklisty, vypil asi sedm dvanáctek a velký rum. Co ho to napadlo, že začal rozbíjet zařízení, neví. Po prošetření celé události policisté stanoví právní kvalifikaci. Buď se bude jednat o přestupkové jednání nebo o trestné činy výtržnictví a poškození cizí věci.

Mladík zjišťoval, zda se pouta protáčejí. Přiškrtil si ruku

Hradecko - Na linku 158 volala paní z Vysokého Veselí, že si její vnuk zkoušel pouta a nemůže je sundat. Operační důstojník vyslal na místo policisty z Nového Bydžova, protože hlídka z místního rajónu řešila jiný případ. Na místě policisté zjistili, že se jedná o 14letého mladíka, kterému již začala ruka modrat. Vyzkoušeli klíč, který měli u svých pout. Mladík měl štěstí, že zrovna pasoval a pouta šla sundat. Klučina prý pouta našel u popelnice a chtěl si vyzkoušet, zda se protáčejí. Utáhl si je tak, že si ruku přiškrtil. Na místo byli vysláni i hasiči, kteří po příjezdu mohli zase odjet, protože kluk byl již osvobozen. Pouta policistům daroval a řekl, že lékařské ošetření nepotřebuje, že je ruka v pořádku.

Návštěva ve školních objektech. Ale ne kvůli učení

Hradecko - V noci ze středy na čtvrtek (6. - 7. 12.) došlo na Novobydžovsku k vloupání do tří školních objektů a jednoho zdravotního střediska. Zloděj navštívil Probluz, Mžany a Dohalice. Vloupání nahlásili vždy po ránu zaměstnanci škol při příchodu do práce. Policisté ohledáním míst činů, zjistili, že zatím neznámý pachatel poškodil u všech budov dveře někde i okna, prohledal místnosti, vypáčil zásuvky i skříňky a vzal, co se mu hodilo. Za prsty mu uvízly peníze, telefon i boxerské rukavice. Škoda na odcizených věcech i na poškozených věcech zatím není přesně vyčíslena, ale bude se pohybovat okolo 50 tisíc korun. Policisté po pachateli intenzivně pátrají. Pokud se ho podaří dopadnout, bude mu hrozit za trestné činy krádež a poškození cizí věci až dva roky vězení.    (kor)

Dezorientovaný muž skončil s tržnou ránou hlavy

Hradec Králové - V neděli ve večerních hodinách přijalo operační oddělení městské policie žádost o příjezd hlídky na Riegrovo náměstí z důvodu pomoci muži s poraněnou hlavou. Dle sdělení oznamovatele muž upadl v prostoru zastávky Hlavní nádraží, kde zřejmě čekal na spoj. Není pod vlivem alkoholu, je při vědomí, ale dezorientovaný. Strážníci po příjezdu na místo zraněného ošetřili a přivolali rychlou záchrannou službu, která ho převezla k dalšímu vyšetření do nemocnice.   (sp)

Poskytování první pomoci raněnému.Zdroj: Městská policie Hradec Králové