"Policisté Dálničního oddělení Pravy v sobotu 10. 7. na dálnici D11 na 68 km ve směru na Prahu při běžné silniční kontrole lustrací řidiče vozidla Hyundai zjistili, že bylo vyhlášeno pátrání po pobytu jeho osoby. Hlídka policistů se spojila s policejním útvarem, který pátrání vyhlásil, a od 34letého muže získala veškeré možné informace k jeho pobytu. Dále policisté muže poučili o důsledcích, které by nastaly, kdyby nebyl opět kontaktní, pátrání po pobytu osoby jsme tedy odvolali," uvedla policejní mluvčí Šárka Pižlová.

Na stejném kilometru dálnice D11 ve stejný den, jen v opačném směru na Hradec Králové, policisté přistihli řidiče vozidla Audi, který o 60 km/h překročil dovolenou rychlost na dálnici.

"Měřícím zařízením jsme mu naměřili 197 km/h, po odečtení stanovené tolerance 3 % byla výsledná rychlost jízdy 191 km/h. V daném úseku je dovolena nejvyšší rychlost na dálnici mimo obec 130 km/h, čímž 40letý řidič překročil nejvyšší dovolenou rychlost o 61 km/h.
Ve správním řízení mu hrozí zákaz řízení motorových vozidel od 6 do 12 měsíců a pokuta dosahující 10 tisíc korun," dodala mluvčí.