Posledním vykázaným, který musel opustit společnou domácnost, byl devětatřicetiletý muž z Hradce Králové. Zhruba roční napadání dvaašedesátileté matky v bytě na Moravském Předměstí v Hradci Králové ukončili až přivolaní policisté, kteří syna na deset dní vykázali z bytu.

Násilí v domácnosti vyvrcholilo v neděli 28. října krátce po devatenácté hodině. Ten den doma syn hledal zimní boty, jelikož je nemohl najít, obviňoval matku z toho, že mu je někam dala. Syn vyházel ze skříně všechny boty a nakonec vzal botník a hodil jej po matce. Přitom ji trefil do kolena. Jelikož byly dveře od bytu otevřené na chodbu, vyšla sousedka, které žena řekla, co se jí stalo.

Podle matky ji syn napadal nejméně jeden rok. Nejprve slovně a následně urážky přerostly k fyzickým útokům. V některých případech matce syn způsobil zranění. Napadená lékařské ošetření vyhledala pouze v jednom případě, a to když ji syn uhodil rukou do zad, se kterými se léčila u doktora. Tehdy poškozené ženě musel lékař píchnout injekci proti bolesti. Syn matce poslední dobou nadával téměř každý den. Většinou matce říkal, že je kráva nebo kráva pitomá. Naposledy matce řekl, už aby chcípla.

„Útočník se snažil své jednání omlouvat tím, že k ničemu tak hroznému nedocházelo, že se to děje všude. Agresor může dostat až dvacetitisícovou pokutu," uvedla Anna Pešavová, mluvčí hradeckých policistů.