„Podnapilý 29letý mladík z Jaroměře nejprve fyzicky - údery pěstí a hlavou - zaútočil proti dvěma dalším mužům, stojícím na ulici před místním klubem. Vzápětí se obrátil na i pořadatelskou službu, která tam zajišťovala vstup na kulturní akci a pustil se i do ní. Nadával jim a rozšlapal stoličku, ale k dalšímu fyzickému útoku ho pořadatelé již nepustili,“ uvedla tisková mluvčí náchodské policie Eva Prachařová. Dodala, že proti agresivnímu muži použili pepřový sprej a následně k dořešení incidentu přivolali policii.

Na místo, kde začalo eskalovat napětí a několik dalších lidí se připravovalo k možnému vzájemnému fyzickému ataku, se následně sjelo několik policejních hlídek státní i městské policie.

„Policistům se podařilo situaci společně zklidnit. Nakonec si poradili i se zmateně pobíhajícím agresivním mladíkem, který se nadále odmítal uklidnit a snažil se napadat všechny kolem,“ uvedla Eva Prachařová s tím, že mužům zákona nezbylo nic jiného, než mládence za užití hmatů a chvatů sebeobrany spoutat. Poté ho eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici do Hradci Králové, kam jej s 1,5 promile alkoholu v jeho dechu po 21. hodině odevzdali k vystřízlivění pod lékařským dohledem.

Z jakého důvodu se muž choval na veřejnosti tímto způsobem a jaký případný postih z jeho nevhodného chování vyplyne, policisté z obvodního oddělení Jaroměř dále vyšetřují.