„Muž byl obviněn, že od roku 2010 pod záminkami zprostředkování obchodu s elektronikou nebo šperky vylákal od sedmi poškozených osob z Hradce peníze. Celková škoda činí přes milion korun. Vybíral si důvěřivé osoby, které pod vidinou snadného zisku naivně uvěřily jeho slibům o zhodnocení  svých peněz," uvedla policejní mluvčí Lenka Burýšková.

A dodala, že muž byl zřejmě velmi dobrým manipulátorem. Poškození mu nejen svěřovali své úspory, ale byli ochotni si vzít i půjčky, a na několit let se tak zadlužit.

Nově je obviněnému kladeno za vinu, že se měl dalšího protiprávního jednání dopustit v období od října 2012 do současné doby. Tentokrát měl na různých místech v Hradci a v Praze na základě předchozí dohody o obchodu, jenž spočíval  v nákupu a údajném prodeji  luxusních hodinek mezi dvojicí dalších spolupachatelů a poškozeným třiadvacetiletým mladíkem z Hradce, vylákat téměř 300 tisíc korun. Dalších 150 tisíc se měl zmocnit pod pohrůžkou násilí.

„Obviněný se částečně doznal. Policisté předpokládají, že počet podvedených lidí nemusí být konečný. Soud akceptoval podnět policie na návrh vzetí obviněného do vazby. Pachateli hrozí až osm let vězení," dodala mluvčí.