Znalecký posudek jeho chování zaprvé vysvětluje, ale také jasně říká: „Jeho pobyt na svobodě je nebezpečný."

Minimálně v příštích pěti letech tak čtyřicetiletý Lubomír H. volnost mít rozhodně nebude. Krajský soud 
v Hradci Králové ho totiž poslal na pět let do vězení za to, že se pokusil znásilnit pětiletou holčičku.

„Ano, chtěl jsem na ní vykonat orální sex," přiznal se už jedenáctkrát trestaný muž policistům. Před soudem vypovídat odmítl, a tak jeho slova předčítal předseda senátu Miloslav Ježek.

Případ se stal 18. června minulého roku. Lubomír H., invalidní důchodce z Hostinného, ten den jako klasicky popíjel pivo.

Tehdy žil v bytě se svou družkou a její matkou, dvěma ženami, které jsou částečně omezeny ve způsobilosti 
k právním úkonům. Pro dokreslení kauzy je třeba říct, že udržoval intimní styky s oběma ženami. I podle znalců totiž trpí takzvanou hypersexualitou. „Nemá vyhraněnou sexuální orientaci, je nezdrženlivý," stojí v sexuologickém posudku.

Tato slova potvrzuje také sám odsouzený: Přiznává se k sexu s ženami, muži, ale i zvířaty. Tvrdí také, že v mládí zneužíval svou sestru, ta to však při výslechu na policii nepotvrdila.

Promluvila však o tom, kdy začaly problémy jejího nevlastního bratra. „V šestnácti letech měl těžkou autonehodu, poté byl na psychiatrii a rodiče s ním začali mít potíže," řekla.

Poslední velký problém se tedy stal v minulém roce. Ten den byl Lubomír H. (jak určili znalci) ve stavu středně těžké opilosti. Společně s družkou pak potkal u obchodního domu známou s její dcerkou. A ta šla poté k nim domů na návštěvu.

Muž si s ní hrál, středem jejich pozornosti byl bublifuk.
U toho popíjel pivo. Alkohol je důležitým faktorem, pití (na němž je odsouzený závislý) totiž ještě zhoršuje jeho vrozené dispozice.

V jednu chvíli vzal dívenku do náručí a problém byl na světě. „Vzrušilo mě to," přiznal. „Tak jsem jí řekl, ať jde se mnou do ložnice, že se budeme dívat na pohádku."

Tam dívce stáhl tepláky i kalhotky a v tu chvíli se jejich výpovědi rozcházejí. On tvrdí, že jí sáhl na stehno, podle ní na jiné partie. „Sahal mi na zadek a na přirození," tvrdila a předvedla to policistům na panence. „Fňukala jsem a říkala jsem, že to nechci."

Její slova potvrdila i mužova družka: „Slyšela jsem, jak křičela: Nechci to, nedělej to, prosím." Naopak její matka, jež byla s mužem i dívenkou 
v té době v jedné místnosti (šlo o byt 1+1), si prý ničeho nevšimla.

Vypověděla však, že si muž svou touhu později ukojil právě na ní.

S dívenkou to totiž nezvládl, protože do místnosti vešla jeho družka a dítě odvedla pryč. Dívka se pak doma svěřila sestře i mamince, která zavolala policii.

U soudu nevypovídal, policistům však popsal, co PŘESNĚ po dívence chtěl…
Je to doslova nechutné čtení. Odsouzený (v té době jen podezřelý) deviant totiž policistům přesně popsal, co po pětileté dívence chtěl. Při soudním procesu přitom odmítl vypovídat, a tak musel předseda senátu jeho výpověď přečíst.
V ložnici, kam dítě nalákal s tím, že se budou dívat na pohádku, děvčátku stáhl tepláky i kalhotky. Policistům pak přiznal, že jeho záměrem byl orální styk. Do protokolu přesně řekl, co požadoval, a jakými slovy. Zveřejnit jeho věty – to je však až příliš silná káva… , „Jí se to nelíbilo, a tak jsem si uvědomil, že dělám něco špatného," přesvědčoval.