Hradečtí dopravní policisté se obrací na veřejnost v souvislosti s vyšetřováním dopravního incidentu, který se stal v neděli krátce po druhé hodině odpolední na křižovatce ulice Gočárova třída s ulicemi Jeronýmova a Karla Hynka Máchy.

„Podle prvotního zjištění policistů mladý řidič bílého automobilu Škoda Fabia, který odbočoval z Jeronýmovy ulice vlevo na Gočárovu třídu, pravděpodobně dostatečně nerespektoval dopravní značení, vjel na hlavní pozemní komunikaci přímo před autobus městské hromadné dopravy č. 17 jedoucí po Gočárově třídě,“ popisuje policejní mluvčí Eliška Majerová.

Řidič autobusu musel prudce zabrzdit, aby nedošlo ke střetu. V důsledku prudkého brzdění jeden z cestujících upadl a musel být předán do péče lékařů.

„Žádáme samotného řidiče bílého vozidla Škoda Fabia či svědky, kteří by mohli poskytnout záznamy z palubních kamer či jakékoliv další informace, které by mohly přispět k řádnému objasnění okolností této události, aby zavolali na linku 158, případně se spojili s policisty z Dopravního inspektorátu Hradec Králové na telefonním čísle 974 526 250,“ dodává Majerová.