„Rozbor krve prokázal, že byl pod vlivem návykové látky, s největší pravděpodobností pervitinu," prozradila Iva Kormošová, mluvčí policie. Při honičce vznikla škoda 20 tisíc na služebních vozidlech. Jinak se incident obešel bez zranění.

Na světelné křižovatce u vily Anička zastavil na červenou, kde ho policista vyzval k předložení dokladů a vystoupení z vozidla. Řidič opět nereagoval a poté, co blikla zelená, se rozjel rovně na Ulrichovo náměstí. Policisté ho začali pronásledovat po Gočárově třídě, Tylově nábřeží, Náměstí Osvoboditelů a Šimkovou ulicí.

Když projížděl ulicí Karla IV., byly již zmobilizovány další policejní hlídky, kterým se ho podařilo vozidly zablokovat a zastavit. Řidič opětně nereagoval na výzvy policistů k opuštění vozidla, proto policisté museli rozbít okna a použít donucovací prostředky k jeho vytažení. Než se ho však policistům podařilo z vozidla vytáhnout, zařadil zpátečku, začal couvat a narazil do policejního vozidla, které bylo odhozeno na další služební vozidlo. Naštěstí policisté zareagovali a od auta odskočili.

Pětatřicetiletého Poláka nyní čeká potrestání. „Za násilí proti úřední osobě, ohrožování pod vlivem návykové látky a poškozování cizí věci, mu hrozí až šestiletý pobyt za mřížemi," řekla mluvčí Kormošová.