„Na přepadení baru se domluvili a pro větší věrohodnost zinscenovali loupež i na kamery. Nejprve se ujistili, že v baru nikdo není, poté jeden z dvojice jako údajný lupič vstoupil do místnosti. Objednal si čaj a po chvíli na obsluhující spolupachatelku, jež v herně pracovala jako barmanka, vytáhl nůž a požadoval po ní vydání peněz. Barmanka následně údajnému útočníkovi do připravené igelitové tašky naskládala 56 tisíc korun. Lupič oběť přepadení posléze uzamkl na toaletě a z objektu odešel. Následující den se o tržbu, která byla určena na vyplácení výher z hracích automatů, rozdělili. Žena z lupu obdržela 13 tisíc korun a zbývající část si ponechal její komplic,“ popsala událost mluvčí Policie ČR v Hradci Králové Anna Pešavová.

Podle ní přepadená žena následně loupež ohlásila na policii. Vyšetřovatelé při výslechu pojali podezření, že si celou věc vymyslela. „Pod tíhou svědomí se jim nakonec k fingované loupeži přiznala. I druhý účastník údajné loupeže vše doznal. Část finančních prostředků získaných z loupeže policistům vydali,“ poznamenala Pešavová. Oba pachatelé jako důvod spáchání trestného činu uvedli, že se nacházeli ve finanční tísni.

Policejní komisař v pondělí pětadvacetiletému muži a o pět let mladší ženě z Hradce Králové sdělil podezření ze spáchání přečinu krádeže. „Nový trestní zákoník pamatuje na takové jednání odnětím svobody až na dva roky,“ dodala králové hradecká policejní mluvčí Anna Pešavová.

Loupí maskovaní a vyhrožují násilím

Bary a herny se v poslední době stávají častým cílem lupičů. Například v Nové Pace v neděli v pět hodin ráno přepadl hernu muž s pistolí v ruce. „Barmanka v obavě o svůj život mu peněženku s několikatisícovou hotovostí vydala. Následně ji ozbrojený lupič vyzval, aby si lehla na zem a počítala do padesáti. Poté sebral ženě svazek klíčů a hernu opustil,“ řekla mluvčí jičínské policie Hana Klečalová. Policie po pachateli stále pátrá.

Na Orlickoústecku se nedávno podařilo kriminalistům zadržet 26letého mladíka z Králicka, který je podezřelý z loupežného přepadení v jedné herně v České Třebové. Maskovaný muž tam požadoval pod pohrůžkou nože po ženě za pultem peníze. Ta mu ze strachu vydala bezmála patnáct tisíc korun.
Výtečník je podezřelý nejen z této loupeže, za což mu již hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Stejně závažného protiprávního jednání se měl dopustit také na Šumpersku. Mladík je podezřelý i ze spáchání jiných drobnějších deliktů.