Hledaný Robert Novák.Zdroj: archiv Policie ČRPětatřicetiletý Robert Novák, který pyká za majetkové delikty, je nezvěstný od 18. září, kdy zmizel z pracoviště v Červeném Kostelci. „Zřejmě uprchl kvůli své přítelkyni, která nepřišla na návštěvu," řekla mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Novák v neděli 18. září odpoledne nenastoupil do autobusu, který vězně odváží z Červeného Kostelce zpět do Odolova. Uprchlý muž je asi 190 centimetrů vysoký, je střední postavy a má hnědé vlasy.

„Obracíme se proto na veřejnost, v případě, že by někdo měl informace o tom, kam výše jmenovaný zamířil, kde by se mohl se nacházet, nebo kde v současné době přebývá, aby zavolal na linku 158 nebo informoval kteréhokoli policistu," doplnila policejní mluvčí.

Odolovská věznice patří k nápravným zařízením s dozorem a dohledem. Umísťují se do ní odsouzení, kterým soudy vyměřily jen krátké tresty, protože spáchali méně závažné trestné činy. Letos v polovině května utekli z věznice dva vězni, policisté je zadrželi druhý den na Náchodsku. 
V červenci a poté v září uprchl Hynek Chromec. Policisté jej vždy krátce po útěku zatkli na severní Moravě.