Z ní byl obviněn pětatřicetiletý muž z Hradce Králové, 
z nějž se nečekaně vyklubal známý okradeného muže. Poškozený totiž vyrazil do východočeské metropole, protože se na setkání domluvil na Facebooku. Vůbec netušil,
s kým se na Moravském Předměstí potká…

„Obviněný měl po předchozí facebookové komunikaci 
z fiktivního profilu vylákat pod smyšlenou legendou pronájmu bytu do Hradce Králové čtyřiatřicetiletého muže z Trutnovska. Poškozený tak přijel minulý čtvrtek odpoledne na sídliště Moravské Předměstí, kde se měl na základě předem domluvené schůzky sejít s pronajímatelem nemovitosti," řekla tisková mluvčí policie Lenka Burýšková.

Na nic netušícího muže však místo očekávané prohlídky bytu čekal šok. Před panelovým domem v ulici Štefánikova náhle totiž spatřil muže, kterého znal z minulosti. „Ten na poškozeného zaútočil nejprve slzotvorným sprejem, který mu nastříkal do obličeje a poté jej několikrát udeřil pěstí do obličejové části. Následně mu strhl z ramene tašku, ze které vysypal všechny věci a odcizil poškozenému mobilní telefon značky Samsung a občanský průkaz, přičemž navíc rozšlapal jeho sluneční brýle," popsala Burýšková.

Incidentu si všimli lidé okolo - a hned zavolali policii. Hlídka útočníka krátce poté zadržela a našla u něj i věci, které ukradl.

„Podezřelý tak skončil v policejní cele, poškozený na ošetření v nemocnici. Motivem tohoto jednání byl prý nevyřízený dluh z minulosti," řekla mluvčí.

Za loupež hrozí obviněnému až desetiletý pobyt za mřížemi.