Důvodem je incident z letošního července. Opilý vnikl do bytu své matky, poškodit v něm dveře, sádrokartonovou příčku a obklady. Navíc ženu i fyzicky napadl. O několik dn později jí ukradl mobilní telefon a to opět v jejím bytě, kam jej tentokrát pustila dobrovolně. Ani to mu ale nestačilo. "Měl se uchýlit ještě ke krádeži peněženky s finanční hotovostí. Když se na něho matka ohradila, tak se s ní o peněženku přetahoval. Žena následně chtěla zavolat druhým mobilním telefonem na policii, ale syn ji vytrhl telefon i peněženku a utekl pryč," oznámil policejní mluvčí Lukáš Vincenc.

Potom se recidivista matčině bydlišti radši vyhýbal. Policisté ho ale ve čtvrtek 20. září vypátrali a se souhlasem státního zástupce zadrželi. "Při výslechu se kriminalistům ke své trestné činnosti doznal. Celková škoda se pak vyšplhala na téměř 16 tisíc korun," uvedl Vincenc.

Nyní je obviněný stíhán na svobodě. Za jeho činy mu hrozí až deset let vězení. "Přitěžující při rozhodování o výši trestu pak může být skutečnost, že byl již v minulosti opakovaně soudně trestán za majetkovou trestnou činnost," dodal policejní mluvčí Lukáš Vincenc.

Spolujezdkyně nepřežila náraz do stromu.
Spolujezdkyně nepřežila náraz do stromu