Všem policisté zakázali jízdu a v případě uznání viny jim nyní ze spáchání přestupku hrozí u správního orgánu pokuta, ale i zákaz řízení.

Řidička ze Špindlerova Mlýna jela ve večerních hodinách ve voze Nissan směrem na Vrchlabí. Test na drogy u ní prokázal užití pervitinu a kokainu. Další provinilec jel pod vlivem alkoholu Rtyní v Podkrkonoší nedovolenou rychlostí. Policisté mu dechovou zkouškou naměřili hodnoty 0,63 a 0,66 promile alkoholu. Dalšího hříšníka odhalili muži zákona v Temném Dole. Jel na motockylu Jawa pro změnu bez řidičského oprávnění. Ve Dvoře Králové nad Labem pak usedl za volant svého Mitsubishi ve večerních hodinách řidič, který při dechových zkouškách policistům nadýchal hodnoty 1,47, 1,66 a 1,70 promile alkoholu.

Ani začátek týdne se neobešel bez problémů. „V Polské ulici v Trutnově se řidič osobního vozidla Renault mužům zákona v pět hodin ráno odmítl podrobit dechové zkoušce na alkohol. Policisté jej opakovaně vyzvali i k lékařskému vyšetření, ale muž využil svého práva a zkoušku ani případný odběr krve nepodstoupil. Postihu nevyhne, neboť v takovém případě se na řidiče pohlíží tak, jako by řídil pod vlivem alkoholu,“ upozornil policejní mluvčí Lukáš Vincenc.

Ilustrační foto.
Chodec přebíhal ulici a srazilo ho auto