Podezřelého auta si všiml operátor na policejních kamerách dnes ve tři ráno. V Poříčí u Lípového náměstí osobní auto kličkovalo ze strany na stranu. „Bylo zřetelně vidět, že nemá jednu pneumatiku a jede pouze po disku. Jízdou poškozovalo povrch vozovky a od vozu létaly jiskry,“ uvedl velitel strážníků Radek Svoboda.

Strážníci se vydali vůz pronásledovat. Řidič se snažil strážníkům schovat, ti ale po několikaminutovém hledání auto našli v Horním Starém Městě, kde šofér auto zanechal a dal se před strážníky na útěk. Ti ho pronásledovali až do blízké zahrádkářské kolonie. „Opakovaně nereagoval na zákonné výzvy strážníků, byl agresivní a kladl aktivní odpor. Strážníci museli vůči němu použít donucovací prostředky, včetně hrozby namířenou služební zbraní,“ oznámil Radek Svoboda.

Po zatčení se potvrdily obavy strážníků - muž řídil opilý. „Naměřeno mu bylo 2,68 a 2,38 promile alkoholu v dechu. Byla mu zákazána další jízda a odebrán řidičský průkaz,“ potvrdila policejní mluvčí Iva Kormošová.

Opilec je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. „V případě odsouzení muži hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok,“ dodala Kormošová.

Případem se zabývá Policie České republiky.

Víc než čtyři promile a čtyři nabouraná auta.
Víc než čtyři promile a čtyři nabouraná auta