Gebhart se na místě proti rozsudku odvolal. Podle něj je totiž „obžaloba překroucená a slova dívek lživá".

„Přelezl jsem únosnou hranici"

„Co se stalo, se rozhodně stát nemělo. Nicméně se necítím být vinen. Žádné z nich jsem vědomě neublížil," řekl Gebhart, který celou dobu odmítá, že měl v polovině prosince loňského roku vyžadovat sex po své kamarádce, čtrnáctileté Miluši T. Desátého prosince večer ji měl nalákat do svého vozu. „V autě sklopil opěradlo sedačky spolujezdce, na které poškozená seděla. Poté ji začal líbat a osahávat. Přitom se dívka ustavičně bránila," stojí v rozsudku. Podle spisu muž svého jednání zanechal poté, co jej dívka kopla. Pak ji odvezl domů.

„V tu chvíli jsem neuvažoval, že jsem přelezl únosnou hranici. Prostě jsem se nechal zlákat mladou holkou," řekl k činu Gebhart. Popřel však, že by dívku k něčemu nutil. „V autě jsme se začali líbat. Neudržel jsem své ruce v pozoru a Milušku jsem začal osahávat. Nezdálo se mi však, že by se bránila, právě naopak, bylo na ní vidět, že je vzrušená."

Podle něj vše skončilo v době, kdy dívce řekl, ať si sundá kalhoty. „V ten moment mi řekla, že to stačilo, že udělala chybu a že chce odvézt domů," hájil se před soudem obžalovaný, který se prý dívce o několik měsíců za své jednání omluvil. I tak si prý myslí, že ho dívka chtěla svést.  Stejnou praktiku měl podle rozsudku Gebhart po dvou měsících i na čtrnáctileté Barboře N. „V autě se nad dívku naklonil a začal ji osahávat. Ona ho prosila a snažila se mu vysmeknout. Po několika minutách od dalšího jednání upustil, neboť zaznamenal ve tváři poškozené zděšení," píše se v obžalobě.

Ani tento výklad Gebhart neuznal. „Bylo to úplně jinak. Volala mi, že potřebuje odvézt ke své kamarádce. Cestou se mi však rozbilo auto. Ona začala hysterčit, že se nedostane domů a bude mít problémy. Chtěl jsem ji nějak zabavit, a tak jsem ji začal lechtat," uvedl před soudem Gebhart s tím, že při lechtání mu omylem sjela ruka pod její volné kalhoty.

U soudu v týdnu vypovídala i jedna z dívek. Dokázala však jen popsat, jak se s Gebhartem seznámila a že to pro ní byl starší kamarád. Když však měla popisovat dění v autě, rozplakala se. Soudce tak musel přečíst její výpověď z přípravného řízení. Tu dívka u soudu potvrdila.