„Volala nám žena, že byla ve svém bytě okradena její matka. Zlodějka prý odvedla od seniorky pozornost při žádosti o rozměnění peněz a odcizila jí finanční hotovost," vysvětlila okolnosti události policejní mluvčí Lenka Burýšková.

Potřebovala rozměnit

Neznámá žena u důchodkyně prý zazvonila s tím, že jí nese tisíc korun, má však pouze bankovku v hodnotě pět tisíc a potřebuje tedy peníze nazpět.

„Seniorka v domnění, že se jedná o sociální pracovnici, nechala neznámou ženu samotnou v kuchyni a odešla do obývacího pokoje pro peníze. Poté neznámé ženě předala podle domluvy čtyři tisíce korun. Po jejím odchodu však zjistila, že nejenže nedostala slíbené peníze, ale že jí chybí dalších sedm tisíc korun, které měla uložené v krabičce," dodala za policisty Lenka Burýšková.

Když se policisté zeptali na popis podezřelé, poškozená důchodkyně uvedla, že se jednalo o ženu tmavé pleti ve věku okolo třiceti let s hnědými rozpuštěnými vlasy. Byla také silnější postavy, všímavou seniorku upoutaly i její výrazně červeně nalakované nehty. Na sobě v ten moment měla tmavé oblečení. Ženě hrozí dva roky za mřížemi.