První případ se odehrál letos v květnu, neblahou roli v něm zřejmě sehrál alkohol. Podle obžaloby žena nad ránem zaútočila v bytě  na muže, zalehla ho a kousala a nakonec si přinesla nůž, kterým  svou oběť bodla do ramene, do krku a do zad. Jedna z ran muži způsobila pneumotorax a kolaps levé plíce, lékařům se ho však podařilo zachránit.

Pod vlivem alkoholu byl také další obžalovaný, který útočil nožem.  Po hádce bodl jiného muže do břicha, a když zraněný upadl, bodl ho ještě do zad.  Poškozený utrpěl poranění jater  a žlučníku a masivní vnitřní krvácení.  Také jemu zachránil život včasný lékařský zákrok.

U krajského soudu se tento týden bude znovu projednávat případ bývalého majitele hradeckého autobazaru Herkules. V létě ho zdejší senát odsoudil na pět let a deset měsíců odnětí svobody za zpronevěru téměř deseti milionů korun a ošizení 55 lidí, kteří u něho chtěli prodat své vozy. Odvolací soud nedávno rozhodl, že se případ vrátí královéhradeckým soudcům. Vrací se i případ dvou mužů, kteří při svém podnikání údajně vylákali nadměrný daňový odpočet a státu způsobili škodu 26,5 milionu korun.