V úterý znovu stane v soudní síni Stanislav Jarý z Chrasti u Chrudimi. Podle obžaloby jako jednatel a jediný společník firmy Jarý & syn Hrochův Týnec v době od února 2002 do ledna 2004 na východě Čech i v jiných místech České republiky odebíral buď sám, nebo prostřednictvím svých zaměstnanců, zboží či nechal poskytovat služby pro svou firmu od jiných subjektů. Trestné na počínání obžalovaného bylo to, že Jarého firma byla zadlužená a neměla finanční prostředky v hotovosti na úhradu zakázek v době jejich splatnosti. Žaloba uvádí 47 subjektů, kterým měl Jarý svým počínáním způsobit škodu v celkové výši přesahující 6,3 milionu korun.

Ke krajskému soudu v úterý opět zamíří Jiří Řehák, který se měl dopustit podvodu. Přestože byl nezaměstnaný a zadlužený, údajně se měl dohodnout se dvěma manželi, že odkoupí jejich byt. Nepravdivě je měl informovat, že peníze na nákup bytu si zajistí formou půjčky s tím, že k jejich získání musí předložit směnky. Měl také přimět poškozené k podepsání směnky i k souhlasu se zástavou jejich bytu ve prospěch obžalovaného. Jeho podvodným jednáním se tak manželé stali dlužníky. Řehák se také údajně dopustil podvodu tím, že nakoupil v prodejně stavebnin zboží na fakturu, kterou měla proplatit jistá firma, jež o ničem nevěděla.

Ve čtvrtek se krajský soud bude zabývat vraždou. Tento trestný čin měl údajně opilý muž spáchat v listopadu loňského roku před administrativní budovou pardubického závodu firmy Povodí Labe.

Již od loňského června krajský soud řeší případ rozsáhlých pojišťovacích podvodů s automobily, kterých se měla v letech 2003 až 2005 dopustit dvaadvacetičlenná skupina mužů a žen. Další pokračování odročeného hlavního líčení je naplánováno na pátek. Obžalovaní měli fingováním dopravních nehod a vyplácením pojistného poškodit pojišťovny o více než pět milionů korun. Dalších 1,6 milionu nezískali jen proto, že na to pojišťovny přišly.

Dalšího pokračování se v pátek dočká i soudní jednání s Milanem Strnadem ze Svitav. Jako majitel autobazaru měl nakupovat převážně mimo území české republiky ojetá osobní vozidla. Údajně je prodával za cenu vyšší, než bylo uvedeno na fakturách sloužících jako daňové doklady. Žaloba uvádí 287 případů, čímž měl stát ošidil na daních o 9,3 milionu korun. Kauzu krajský soud řeší již od roku 2007.

Poslední pracovní den týdne se hradecký krajský soud vrátí ještě k jednání, v němž je obžalovaným Marek Mokrý z Chrudimska. Muž byl 24. března u soudu obviněn ze zneužití nezletilé dívky. Kromě toho jí měl poskytnout drogu a podávat alkohol.