Pořádně pestrý týden čeká na soudce Krajského soudu v Hradci Králové. Čtyři případy, čtyři různé trestné činy.

Hned v pondělí usedne na lavici obžalovaných trojice, která se podle spisu dopustila trestného činu nekalé soutěže. Jaroslav Daniš, Lukáš Franěk a Radek Kareš podle obžaloby využili možnosti dostat se při svém zaměstnání k internímu a počítačovému programu i dalším informacím obsahující údaje o zákaznících společnosti, obchodní plány, cenové nabídky nebo vzory uzavíraných smluv.

„Tato data průběžně stahovali na vlastní média se záměrem je následně využít ve prospěch svých podnikatelských aktivit v téže oblasti,“ píše se v části obžaloby. Povedená trojice za čas z firmy odešla a začala přetahovat původní zákazníky, kterým nabízela výhodnější podmínky, než jaké měli v původní společnosti.

Před soudem se ve středu objeví také Jaroslav Felgr, který se podle spisu dopustil padělání a pozměňování peněz. Ten údajně padělal směnku na 30 milionů korun, které chtěl získat pro sebe. Na dokladu fingoval podpis dlužníka, z něhož chtěl peníze vymámit. Svou fintu chtěl dotáhnout až do konce, tudíž se zaplacení částky domáhal i žalobou u soudu. Nakonec však spadla klec na něho samotného.

Opět se z trestného činu podvodu budou také zpovídat Tomáš Harant a František Dobeš. Ti se od roku 2008 vydávali za pracovníky pražského magistrátu a nabízeli zprostředkování bytu. Vybrali peníze, opatřili falešné doklady, ale ve skutečnosti lidé byt nevlastnili.