Měl znásilnit, přesněji osahávat její dceru. Čtyřletou dívenku – a to navíc při sexu s ní samou.

Je to velmi citlivá situace a samozřejmě také nepříliš přehledná. Vrchní soud navíc rozhodl, že matka dívenky není věrohodná svědkyně (právě kvůli citové vazbě), a proto se případ Pavla K. vrátil ke Krajskému soudu v Hradci Králové.

Šestatřicetiletý muž z Náchoda byl přitom na jaře odsouzen k desetiletému trestu. V červnu však po odvolání rozhodla vyšší instance o nutnosti znovu kauzu řešit. Líčení začalo včera, dnes by mohl padnout rozsudek.

Pavel K. je vedle znásilnění obžalován z několika dalších skutků: pohlavního zneužívání, obchodu s lidmi, ohrožování výchovy dítěte, svádění k pohlavnímu styku, nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a  jedy a z výroby a jiného nakládání s dětskou pornografií.

„Lze mít za prokázané, že se obžalovaný svého jednání dopustil," prohlásila už na jaře státní zástupkyně Lucie Žabková.

Hlavním a nejvážnějším bodem obžaloby je znásilnění, kterého se měl dopustit v roce 2011 na tehdy čtyřleté dceři své přítelkyně. Mělo se to stát na dvoulůžku, kde holčička spala společně se svou matkou a mužem.

„Měli jsme pohlavní styk a všimla jsem si, že má jednu ruku pod peřinou, která se hýbala," popsala matka dívenky. „Hladil dceru přes kalhotky," vysledovala prý. „Ano, ležela s námi na dvoulůžku, ale odmítám to, skutečně mě to nevzrušuje," reagoval sám obžalovaný.

Podle něj jej někdejší přítelkyně obvinila proto, že jí nedodal pervitin, tedy drogu, z jejíž distribuce a výroby je rovněž obžalován.

A další případy?

Tady se Pavel K. přiznal – a to i ze zneužívání nezletilých dívek, s nimiž se seznámil jako řidič autobusu. Prý u některých věděl, že jim ještě nebylo patnáct. „Věděl jsem, že jí je čtrnáct. Ale bylo to dobrovolné," vysvětlil.

Bude vyslyšen?

Vedle znásilnění řeší i další vroubek, a to drogy
Ne, v tomhle jsem nevinně, dušuje se muž obžalovaný 
z několika zločinů. Vedle znásilnění malé dívenky, zneužívání mladistvých a kuplířství je Pavel K. viněn také 
z výroby a distribuce drog. Jeho případ se nyní vrátil ke Krajskému soudu v Hradci Králové.
Muž měl pomáhat s obchodem s pervitinem. Tuto drogu mimochodem – stejně jako marihuanu – podle vyšetřovatelů dával dívkám, jejichž služby nabízel svým zákazníkům.
A nejen to. Partě, která měla vyrábět pervitin, pomohl sehnat přísady, například jód. Navíc jim půjčil svůj dům, kde mohli drogu vařit. „Ale u toho jsem nebyl a také mi ukradli patnáct tisíc," dušoval se, že v tomto kšeftu nebyl zapletený.
V drogové oblasti však nebyl rozhodně nováčkem. „Marihuanu jsem měl vyzkoušenou už od střední školy," popsal pětatřicetiletý muž. „Ale teď jsem ji kouřil jen, když jsem ji našel v autobuse," tvrdil řidič. S tvrdším pervitinem pak měl začít půl roku před zadržením kvůli znásilnění v minulém roce.