Nečekaný moment, podle soudce dokonce historický, může být velmi důležitý v kauze Roberta Lakatoše, který je obžalován, že opakovaně znásilňoval spoluvězně.

Poškozený muž totiž musel během procesu přímo
u soudu nakreslit penis údajného trýznitele. Pro vývoj případu je to podle soudce zásadní, Lakatoš má mít v penisu piercing. 
V případě, že by invalidní důchodce, kterého měl znásilňovat, znal podrobnosti, jedenáctkrát trestanému násilníkovi by to uškodilo.

Líčení u Krajského soudu v Hradci Králové bude pokračovat také na začátku týdne. V úterý by mohl předseda senátu Miroslav Veselský vynést rozsudek.

V Hradci řeší problém, který se měl stát během dubna minulého roku ve věznici v Pardubicích, už podruhé. Poprvé byl Lakatoš odsouzen k osmiletému vězení, které by mělo navázat na jeho současný trest. Olašský Rom je uvězněn kvůli opakovaným krádežím v pražských hotelech.

Lakatoš tvrdí - a to i během druhého procesu - že je nevinný. „Vymysleli si to na mě," prohlásil opakovaně. „Proč nechcete znát pravdu?" zaútočil dokonce na soudce.

Podle jeho obhájce ho chtěli spoluvězni „vyštípat" z Pardubic. Podle některých měl totiž problémy v každém žaláři, kde se objevil. Mluvilo se o Liberci, ale také o Plzni.

„Mstil se mi, že jsem mu dával najevo, že je homosexuál, že je na děti. V oddíle, kde jsem byl, mě neměli rádi. Chtěli se mě zbavit," tvrdil Lakatoš.

Jeho údajná oběť to však odmítla. Lakatoš prý čtyřicetiletého invalidního důchodce „uháněl" od začátku. „Říkal mi pipinko. Vylučuju, že by šlo z mé strany o křivé obvinění."