Krajský soud v Hradci Králové tak potvrdil svůj tři roky starý verdikt, proti kterému se Voženílek odvolal a částečně uspěl, když Nejvyšší soud případ vrátil do Hradce k novému projednání.

Krajský soud asi ale za stojí za svým, trest Voženílkovi vyměřil stejný a je tak otázkou, jak se celá, už pět let trvající kauza ještě dlouho potáhne. Verdikt totiž stále není pravomocný, Voženílek i žalobce si vzali lhůtu na rozmyšlenou.

Voženílek je podle soudu hlavou skupiny, která zejména na Hradecku, Pardubicku a Náchodsku sháněla v letech 2007 a 2008 zájemcům pojistky a tvrdila jim, že je nebudou muset dva roky platit. Provize pak shrábla.

Za dobu působení uzavřeli 892 smluv, z nich inkasovali provize téměř 33 milionů korun. Z dalších 251 smluv se provize pokusili získat, avšak pojišťovna měla podezření, a tak jejich vyplacení zastavila.

Bylo to vlastně klasické „letadlo", kdy jednotliví členové letadla (či pyramidy) navazují na další a získávají provize z jejich činnosti. Kdo je výš, vydělává víc. Doplácejí na to ti na nejnižších místech.

Soud uložil Voženílkovi také zákaz činnosti v pojišťovnictví na deset let. S náhradou škody byla poškozená pojišťovna odkázána na občanskoprávní řízení.