Derby mezi Pardubicemi a Hradcem málem mělo dohru i po fotbale. Už před zápasem se k sobě snažili dostat fanoušci obou stran v okolí Štrossovy ulice. Už tady si je ale zblízka hlídali policisté.

Pardubice - Hradec Králové
Pardubice neskórovaly, fotbalové derby těsně vyhrál Hradec

V průběhu samotného zápasu byl klid. K závěru první půle v kotli hostí zaplála zakázaná pyrotechnika a také zasahovali záchranáři. Jeden z hradeckých příznivců si totiž zlomil nohu.

Nepřátelsky naladěné tábory ale po prohře domácího týmu zřejmě lákalo pokračování. Po odchodu ze stadionu se k sobě opět pokusili přiblížit dvě asi patnáctičlenné skupinky. U Anenského podjezdu se proti sobě příznicvi obou týmů, oblečení kvůli obtížnějšímu rozeznání většinou v černém, rozeběhli. Pořádková jednotka však byla na místě a kontaktu zabránila. Policisté pak už oběma partám byli v patách. Hradečtí se vydali do centra města a na třídu Míru, kam je pardubická skupina následovala. Policie už ale obě party udržovala v bezpečné vzdálenosti. Za hradeckými museli těžkooděnci do Atria, pardubické, kteří se je stále snažili následovat, vraceli zpět u Magna.

S odjezdem fanoušků domů se pak situace ve městě začala zklidňovat. Kolem druhé hodiny policejní opatření skončila.