„Strážníci dali muži pokyn k zastavení. Ten neuposlechl, naopak ujížděl ven z města směrem k dálnici D11,“ líčí začátek honičky mluvčí městské policie Eva Kněžourová. Na Pražské třídě pak pronásledované auto přelétlo přes kruhový objezd a skončilo ve svodidlech. Z nepojízdného vraku se pokusil utéct.

„Teprve pod hrozbou namířenou služební zbraní si muž lehl na zem, kde mu byla nasazena pouta,“ popisuje zásah Eva Kněžourová.

K překvapení strážníků byla v autě ještě 11letá dívka, další muž a žena. Nikdo nebyl zraněný.

V pardubickém kontejneru na odpadky se v sobotu brzy ráno našel novorozenec
VIDEO: V kontejneru nalezený novorozenec už je mimo ohrožení. Matka je zadržena

Přivolaná hlídka státní policie zjistila, že řidič má pozitivní test na amfetamin a metanfetamin. „Lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu muž odmítl,“ doplňuje informace mluvčí hradeckých policistů Iva Kormošová.

A dodala, že muž nikdy neměl řidičský průkaz: „Na kontě má již dva zákazy řízení všech motorových vozidel. U vozidla má propadlou technickou kontrolu, registrační značky patřící jinému vozidlu a auto nemá povinné pojištění.“

Policisté odhadli škodu na autě na 7 tisíc a na ostatních věcech 20 tisíc korun. Přestupek odmítnutí se podrobit vyšetření následně předají správnímu úřadu, kde muži hrozí pokuta až 50 tisíc korun a zákaz řízení na 1 až 2 roky.