„Oheň se rozšířil na značnou část plochy a hrozilo nebezpečí, že zasáhne i do zastavěné oblasti," informovala mluvčí hradecké městské policie Eva Kněžourová.

K události vyjížděli ve 13.35 hasiči z centrální stanice, kterým se hořící suchá tráva, jež se mezitím rozšířila na několik ohnisek, brzy podařila zlikvidovat. „Požár se obešel beze škod," uvedla Alena Kuthanová ze sekretariátu ředitele hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje. Muži, který přes opakované varování oheň založil, byla na místě udělena bloková pokuta, bude také řešen Policií České republiky.

Nebezpečné vypalování trávy:

Zdroj: Youtube

„Vypalování trávy a porostů je zakázáno celoročně. Je to jedna z velmi rizikových činností, které často končí nekontrolovatelným rozsáhlým požárem," doplnila Eva Kněžourová. Lidem, kteří toto poruší hrozí pokuta až 25 tisíc, firmám může být udělena pokuta až do výše půl milionu korun.

Útočnice napadly ženu a okradly ji o vše

Hradec Králové - Uplakaná a rozrušená mladá žena zazvonila krátce před pátou hodinou ranní na služebně městské policie. Se slzami v očích strážníkům sdělila, že byla fyzicky napadena dvěma ženami, které ji okradly o kabelku, doklady a mobil. Útočnice nezná, ale ví, kde bydlí. Sedmadvacetiletá žena měla v obličeji drobné oděrky a podlitiny, lékařské ošetření však odmítla. V součinnosti s policisty se strážníci přesunuli do místa bydliště podezřelých žen. Zde je také zastihli. Celou událost bude řešit Policie ČR.

Muž v kontejneru.V kontejneru se mu zalíbilo. Nechtěl vylézt

Hradec Králové - Nezvaného hosta nemohli přesvědčit k odchodu zaměstnanci obchodního centra. Muž se uvelebil v kontejneru na odpad a odmítal ho opustit. Nepřesvědčil ho fakt, že odpad budou za dvě hodiny odvážet. Devětadvacetiletý muž ze Šluknova se strážníkům za své chování omluvil a vysvětlil, že neměl, kde spát. Hlídka ho proto poučila o možnostech využití služeb azylového domu.   (knž)

Hasiči vyjížděli k nehodám i vadnému topení

Hradec Králové - Nehody aut, olej na silnici i prasklé topení. Hradečtí hasiči měli o víkendu napilno. Ale pěkně po pořádku: Hned několik výjezdů přinesla sobota. Hasiče například čekalo zasypání olejové skvrny v ulici Zahradní. Kolem druhé hodiny stanice Pražská zasahovala při dopravní nehodě osobního auta a dodávky, která se stala v ulici Dvorská ve Svobodných Dvorech. Hasiči zajistili místo události a vyčkali příjezdu Policie České republiky. Nehoda se obešla bez zranění. A nakonec neděle. Kromě jiného profesionální hasiči z centrální stanice vyjížděli ve 23:22 do bytu v ulici E. Beneše, kde prasklo topení. Hasiči uzavřeli uzávěr vody ve stoupačkách a vrátili se zpět na stanici.   (kut)