V úterý, kdy situace v domácnosti vygradovala a zoufalá žena si přivolala pomoc, byl násilník z bytu vykázán. Nesměl se pohybovat dokonce ani v okolí společného obydlí. A to celých deset dní.

Jenže policisté na muže, který je cizinec, asi příliš nezapůsobily. Vztek a agrese byly silnější než obavy z trestu. Násilník se vrátil.

„Tento týden v nočních hodinách vnikl do domu ohrožené ženy, kde ji opět napadl. Na místo byli přivolání policisté, kteří provedli u podezřelého dechovou zkoušku s výsledkem 2,59 promile alkoholu. Podnapilého muže proto zajistili a převezli na protialkoholní záchytnou stanici," popsala tisková mluvčí policistů Lenka Burýšková.

Po vystřízlivění si násilník vyslechl obvinění. Následně muži zákona podali k rukám státního zástupce návrh na uložení předběžného opatření vůči obviněnému, spočívající v zákazu styku s poškozenou ženou a s osobami ji blízkými a také v zákazu užívat, držet nebo přechovávat alkoholické nápoje nebo jiné návykové látky.

Obviněný využil svého práva a k věci odmítl vypovídat. Případem se začala intenzivně zabývat kriminálka. Muž je obviněn z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání s trestní sazbou až na tři léta.