Městečkem na Hradecku v neděli ráno otřásla vražda mladého Poláka. Jeho tělo bylo nalezeno před dveřmi pronajatého bytu. Policie okamžitě zadržela sedm dalších Poláků, kteří v bytovce také bydlejí, navzájem je od sebe izolovala, aby se spolu nemohli domlouvat na výpovědích, a jednoho po druhém během dne převážela k výslechům.

Policie je na informace kvůli snaze najít pachatele skoupá. Nesdělila ani, jakým způsobem muž zemřel. Policie nepotvrdila informace, že byl pobodán.

„Přivolaný lékař konstatoval, že muž zemřel násilnou smrtí. Případ jsme začali vyšetřovat jako vraždu," uvedla pouze mluvčí krajské policie Ivana Ježková.

Odmítla i specifikovat, kdo mrtvého Poláka nalezl – jestli náhodný svědek, či policisté. Není ani jasné, zda byl muž zavražděn už v noci na neděli, nebo až ráno. A ani kde byl zavražděn. V každém případě indicie směřují k tomu, že pachatelem je jeden ze sedmi zadržených Poláků, kteří zavražděného  – možná až příliš dobře – znali.

Ježková pouze potvrdila, že muži byli od sebe navzájem izolováni a na obvodní služebnu policie odváženi po jednom. V policejních celách také všech sedm Poláků minimálně do rána zůstalo.

Tragédie se stala v bytovce v ulici Bedřicha Smetany blízko novobydžovského centra.