Za urážlivé výroky do médií na adresu policistů, kteří kauzu vyšetřovali, proto podali na Bohumila Zelenku trestní oznámení dva kriminalisté z Krajské policejní správy v Hradci Králové. Zelenku staršího obviňují hned ze tří trestných činů.

„Útok na státní orgán, křivé obvinění a pomluvu. Případ je zatím ve stádiu prověřování a nikdo nebyl obviněn,“ informoval mluvčí Krajského státního zastupitelství v Hradci Králové Pavel Bužga. Jaké konkrétní výroky policistům vadí, ale Bužga nechtěl říci, a ni jakého křivého obvinění se měl Zelenka dopustit.

Případ šetří Okresní státní zastupitelství v Hradci Králové a Bohumil Zelenka by se měl na začátku příštího týdne dostavit k podání vysvětlení. Ten ale na dotaz Deníku, co na obvinění říká, odpověděl, že o žádném trestním oznámení nic neví.
„Nic o tom nevím a je to pro mě novina. V životě mě může někdo šikanovat a otravovat, ale zastrašit se nenechám. To je vše, co k tomu řeknu. Až mi to přijde, tak se k tomu vyjádřím a učiním patřičné kroky,“ řekl Bohumil Zelenka.

Ten veřejnost překvapil svým přístupem, jakým se postavil za svého syna a do poslední chvíle ho obhajoval jako duševně nemocného člověka, který se stal obětí svého zaměstnání. I po pravomocném rozsudku je přesvědčen, že se jeho syn stal obětním beránkem a byl odsouzen i za to, co neudělal. Nyní mu v případě obvinění a odsouzení hrozí až tři roky vězení za křivé obvinění.