„Jednomu manželskému páru například nasliboval zprostředkování právnických služeb u renomované pražské advokátní kanceláře, přičemž své 'kontakty' podporoval zaručenou informací, že má poměr s dcerou zmíněného advokáta. Od manželů se mu tak za účelem 'vyřešení' jejich občanskoprávního sporu podařilo vylákat téměř 200 tisíc korun. V dalším případě jednomu muži sliboval zhodnocení finančních prostředků, přičemž poškozený nakonec přišel o více jak 800 tisíc korun. Jiného důvěřivce měl zas podvést pod záminkou obstarání a nákupu dvou terénních vozidel z Německa, za což inkasoval 900 tisíc korun. Jindy neváhal vylákat částku 165 tisíc korun od zájemce v souvislosti s nákupem bytových jednotek," vypočítává policejní mluvčí Lenka Burýšková.

V dalším případě se měl dokonce obohatit o necelý milion korun, a to díky vydražené nemovitosti v rámci nařízené exekuce, kde vystupoval jako „spolupracovník advokátní kanceláře".

„Muž se při jednáních představoval jako inženýr, realitní makléř nebo advokátní koncipient. Jindy uváděl, že pracuje pro soukromou leteckou společnost," dodala mluvčí. Podvedení lidé na policii později uvedli, že muž vypadal velmi důvěryhodně a neměli důvod mu proto nevěřit. Ve skutečnosti  však za jejich peníze jezdil na dovolené do Mexika nebo do Egypta a kupoval si luxusní auta. Za podvody a zpronevěru teď  výtečníkovi hrozí až osm let vězení. Záleží na tom, kolik se přihlásí dalších podvedených.