Policisté pátrají po pachatelích, kteří se v minulých dnech zaměřili na osobní automobily. Nějakaé se jim podařilo ukrást úplně, jiné aspoň vykradli a kde si nic nevzali, tak auto aspoň pořádně poničili!

Na Dubině zmizel silný naftový passat

„V noci na pondělí byl v ulici Erno Košťála odcizen zaparkovaný osobní automobil VW Passat 1,9 D tmavomodré barvy,“ potvrdil našemu Deníku jeden z pardubických policistů. Podle našich informací si majitel vyčíslil škodu na částku dvě stě tisíc korun.

Do dalších aut se pak dosud neznámí pachatelé pouze vloupali. Na sídlišti Závodu míru i v Polabinách si vyhlédli fordy. „V Brožíkově ulici u mateřské školky rozbil zloděj u zaparkovaného mondea okno u zadních dveří. Ze zadního sedadla pak sebral pánskou ledvinku a dámskou kabelku s osobními věcmi, penězi a platebními kartami. Celková škoda byla v tomto případě vyčíslena na téměř patnáct tisíc korun,“ upřesnil Pardubickému deníku policista, podle kterého prý velkou chybu udělali majitelé vozidla, že své věci uvnitř nechali. „Tím zloděje doslova nalákali,“ dodal policista.

To na Závodu míru majitel nic zásadního ve voze neměl, přesto někdo vlezl dovnitř. „Zloděj rozbil okno u dveří Fordu Escort, následně se dostal dovnitř, kde všechno prohledal a nakonec si odnesl jen papírovou tašku, ve které byly nějaké osobní věci,“ konstatoval policista.

Další vozidlo se pak v Pardubicích stalo terčem vandala, který se na autě doslova vyřádil. „Ten snad ani nic ukrást nechtěl. Jen si asi vybíjel vztek. Vrhl se na Škodu Octavia combi, která byla na parkovišti nedaleko křižovatky ulic Na Drážce a Věry Junkové,“ řekl Deníku dobře informovaný zdroj. Podle něj prý vandal nejprve rozbil zadní vyhřívané okno, a poté celé auto poškrábal. „Škrábance jsou na přední kapotě, blatníku a všech dveřích,“ upřesnil zdroj. V tomto případě si majitel poničeného vozidla vyčíslil škodu na třicet tisíc korun.

Nejčerstvěji evidovaný případ je pak ze úterního rána, kdy majitel ohlásil odcizení Škody Octavie z Dubiny.