Pro ženu, kterou trápil více než dva roky, bylo osudné loňské léto. Tehdy do ní Kuka podle obžaloby strčil a udeřil ji do hlavy tak prudce, že narazila hlavou do kovové zárubně dveří a utrpěla zranění hlavy. Ženě však bezprostředně po úrazu nikdo nepomohl. Její dcera jí zavolala pomoc až třetího dne, kdy už byl její stav velmi vážný. Lékaři v nemocnici zjistili, že utrpěla těžký úraz hlavy, k tomu se však později přidal i zápal plic a seniorka po několika týdnech zemřela.

Soudní znalec včera připustil, že dlouhá prodleva mezi zraněním a lékařským ošetřením ženin stav zhoršila. Upozornil také, že komplikace ve formě zápalu plic je u starších lidí bohužel častá.

Podle obžaloby byla žena vystavěna dlouhodobému týrání. Když se k ní dcera se svým druhem Kukou nastěhovala, byl ještě naživu její manžel. Situace se však podle všeho po jeho smrti zhoršila a v rodinném domě ve Sloupně pro seniorku začalo peklo. Kuka ji více než dva roky slovně i fyzicky napadal, bral jí důchod a utrácel jej za alkohol, nutil ji. aby přinášela v pytlích uhlí, chodila do lesa na dřevo a nosila mu obědy. Bil ji tak, že měla na obličeji a po těle modřiny, a když v dubnu roku 2014 jeho příkazu neuposlechla, polil ji vroucí vodou. Žena navíc musela po vesnici žebrat o jídlo, protože neměla peníze.

Kuka jakékoliv týrání odmítl. Podle něj ho ze všeho obvinili lidé ze Sloupna, kteří ho neměli rádi.