Už byl v minulosti odsouzen za sexuální delikty. Zaprvé – a to dvakrát – za obnažování na veřejnosti, zadruhé za sex s nezletilými dívkami.

„Pak jsem omezil alkohol a začal jsem se chovat řádně," ujišťoval čtyřiašedesátiletý muž, který je nyní obžalován 
z nejtěžšího zločinu.

Jeho případ řeší Krajský soud v Hradci Králové. V pátek bylo hlavní líčení odročeno na příští pátek.

„Za účelem přednesu závěrečných řečí a vyhlášení rozsudku," prozradila Iva Matušková z tiskového oddělení soudu.

Oběť neznámá…
Kde se případ stal? Jak se jmenuje oběť, jak se jmenuje obžalovaný? Odpovědi na tyto otázky není možné zveřejnit kvůli věku poškozeného.
Zákon na ochranu obětí zločinu ukládá, že nesmí vyjít na světlo informace, které by mohly vést 
k identifikaci oběti.
Tato norma začala fungovat 
1. srpna 2013. „Mottem zákona je přispět ke komfortu obětí. Aby s nimi bylo určitým způsobem zacházeno a aby byla zachována jejich důstojnost," uvedl právník Tomáš Gřivna, který zákon zpracoval.

Muž měl vnuka znásilnit ve dvou případech, a to od začátku minulého roku do srpna. „Poškozenému, jehož věk znal, pro svoje sexuální uspokojení zavedl svůj pohlavní úd do úst, kde mu s ním pohyboval," stojí v obžalobě. „Využívaje jeho bezbrannosti, neboť pro neznalost sexuální problematiky a jeho nízkému věku odpovídající úroveň rozumových schopností nechápal smysl jeho jednání a nebyl si ani vědom jeho protiprávnosti, a proto neměl důvod se mu účinně bránit."

Malý chlapec vypovídal na policii. Za pomocí panenek předvedl, co s ním měl jeho děda dělat. „Výslech" byl natáčen, u soudu byl pak přehrán ze záznamu.

„Hocha navedli, co má říkat. Obvinění je msta," vypověděl obžalovaný.

Ten podle spisu také chodil před svým vnukem obnažený, masturboval na veřejnosti 
i před vlastními příbuznými. On to odmítl, navíc upozornil, že v minulosti působil jako vedoucí na táborech a u kroužků, ale nikdo z dětí ani jejich rodičů si nestěžoval na jeho chování.

Znalecké posudky z oblasti sexuologie a psychologie mu však příliš nenahrávají. „Trpí několika sexuálními poruchami: hebefilií, tedy náklonností k dospívajícím dívkám, a hypersexualitou, závislostí na sexu a sexuální nezdrženlivostí," je napsáno ve vyšetřovacím spisu.